Arkisto

Viking Line Cup -turnaus Järvenpäässä 21.1.2017

Blues Volleyn järjestämä Viking Line Cupin osaturnaus pelattiin Järvenpään Lukiolla ja Liikuntahallilla. Turnaukseen osallistui 22 joukkuetta.
Paikallisväriä pelikentille toi miehissä Lepake ja naisissa Blues Leidit.
Järvenpään Viking Line cupin otteluohjelmat ja tulokset 2017 alla

VLC miesten kilpasarjan lopputurnaus Järvenpäässä 19.3.2016

Lopputurnaus aloitettiin keväisen kirpeänä pakkaspäivä-aamuna Järvenpään Liikuntahallilla aikataulun mukaisesti ensimmäisten pelien alkaessa kello 10:00.

Turnausjoukkueet saatiin kasaan hyvissä ajoin ja järjestäjien kannalta kutkuttava odotus taistoon oli aistittavissa hyvissä ajoin - olihan järjestävän seuran Blues Volley edellisen vuoden mestari etelä- lohkossa. Samoin odotuksin matkusti Järvenpäähän edellisen vuoden lounais-Suomen lohkon mestari Atalpa Tampereelta.

Päivän aikana nähtiin taistoja ja jokainen joukkue pisti parastaan ylittäen omat odotuksensa (ja jotkut jopa taitonsa). Pitkien taistelupallojen jälkeen saatiin lohkojärjestykset selväksi aikataulun mukaisesti kello 13:00 aikoihin ja A-lohkon järjestykseksi tuli: 1. Blues Volley 2. Jämsänkosken Jyry 3. Pusulan Urheilijat 4. HSV Valkeakoskelta. Vastaavasti B-lohkon järjestys oli: 1. Atalpa 2. Lento 64 Hattulasta 3. HPV Hausjärveltä 4. Hykis Hyvinkäältä.

Alkuerien jälkeen oli tietysti ristikkäisottelut ja sen jälkeen päästiin sijoitusotteluihin. Ristikkäisotteluissa asemiaan pystyi parantamaan Hykis voittamalla Pusulan urheilijat tiukassa 3:n erän pelissä. Muut ristikkäisottelut menivät alkusarjojen järjestyksien mukaisesti eli lohkot olivat hyvinkin tasaväkiset.

Sijoitusottelut olivatkin sitten taistoa nimensä mukaisesti sijoituksista ja nyt ensimmäistä kertaa yhdistetyn Etelä- ja Lounais-Suomen VLC sijoituksesta. Sijoista 7-8 pelanneet Pusula ja HSV olivat ottaneet toisistaan mittaa jo alkusarjassa – tuloksetta 1-1 erin eli revanssi oli tiedossa ja tällä kertaa kokemus voitti nuoruuden innon ja tämän taiston vei HSV. Sijoista 5-6 pelanneet HPV ja Hykis ottivat yhteen kuten jo alkusarjassa. Tällä kertaa nousujohteisesti pelannut Hykis ei onnistunut yllättämään HPV:ta ja HPV vei voiton kuten alkusarjassa.

Pronnsiotteluun valmistautuivat Lento ja Jyry, molemmilla kirvelevä tappio alla ja kuitenkin edessä mitalikoitos, johon oli keskityttävä uudelleen. Välierissä Lento oli hävinnyt hienon tasaväkisen taistelupelin Blues Volleylle ja vastaavasti hienoja otteita esittänyt Atalpa pudottanut Jyryn taistelemaan pronssista. Vaikka alla pettymystä, niin molemmat joukkueet keräsivät itsensä kokemuksella ja ottivatkin tiukasti yhteen. Ensimmäisen erän mennessä reilusti Lennolle, näytti jatkon olevan helppoa heidän kannaltaan, mutta kuten aina hieman ’takkia auki’ ja tiukan väännön jälkeen Jyry vei toisen erän numeroin 25-24. Siis mentiin kolmanteen erään ja sitäkin tahkottiin vuoronumeroin, mutta upeasti pelanneen liberon avulla Lento nousi kuin nousikin voittoon ja pronssimitalien haltijaksi.

Jäljellä oli siis enää finaali jossa vastakkain Atalpa ja järjestävän seuran Blues Volley. Atalpa oli näyttänyt alku-ja välierissä hyviä otteita ja päässyt loppuotteluun ’helpommin’ kuin vastaavasti useammin taistelemaan paikastaan joutunut Blues Volley. Aikataulun mukaisesti alkanut finaali oli edessä ja vastakkain roppakaupalla kokemusta omaava Blues Volley (turnauksen vanhin joukkue keski-iältään) ja nuoruutta, taitoa ja intoa uhkuva Atalpa. Jo pelin alussa tuli selväksi kumpi joukkue istuu kuskin paikalla ja ensimmäisen erän vei näytöstyyliin Atalpa, jossa pahoilla syötöillään Blues Volleyn pelin rakentelun sotkenut (Bluessissa ensi oppinsa ottanut pelaaja) Oskar Muurinen osoitti taitonsa pieni virne kasvoillaan. Kuten lentopallossa usein, myös tällä kertaa Atalpan hiukan hellittäessä Blues pääsi mukaan peliin toisessa erässä, mutta rutistus ei auttanut vaan tällä kertaa nuoruus voitti kokemuksen. Atalpa vei mestaruuden 2-0.

Loppujärjestys oli: 1. Atalpa 2. BluesVolley 3. Lento 4. Jyry 5. HPV 6. Hykis 7. HSV 8. Pusula

Viking Line Cupin osaturnaus pelattiin lauantaina 23.1.2016 Järvenpään Liikuntahallilla (sekasarja ja naisten sarja) ja lukiolla (miehet harraste). Järjestävänä seurana oli Järvenpään Blues Volley.
Sekasarjassa mukana oli 9 joukkuetta ja 68 pelaajaa jotka pelasivat kaikkiaan 18 ottelua kunnes järjestys oli selvillä: 1. KPV 2. Ihan Pihalla 3. SOS 4. Saranat 5. Lohja 6. TIKU 7. JAM 8. Sekalainen Sakki ja 9. Lahen Pirkot ja Jyrät
Naisten sarjassa oli 6 joukkuetta ja 42 pelaajaa, ja pelejä kertyi 11 kappaletta. Tiukkoja otteluita nähtiin useita ja finaalissa vei lopulta Wartista voiton Hongiston Tarmo erin 2-1. Järjestys: 1. Hongiston Tarmo 2. Wartti 3. Hyvinkään Ponteva 4. Blues Volley 5. Megaleidit 6. Ruokolahden Raju

Miesten harrastesarjassa oli mukana 7 joukkuetta, 49 pelaajaa ja pelejä oli 16 kappaletta.Alkulohkoissa pelattiin tasaisesti useita 1-1 – pelejä ja lopullinen alkulohkojen järjestys jouduttiin laskemaan eräpisteiden mukaan. Ristikkäisottelussa LePaKen veteraanit (55-65 -vuotiaat) laittoivat vuosikymmeniä nuoremmat Herralan Hukat tiukoille ja taipuivat erin 1-2. Finaalissa otteitaan peli peliltä parantanut Saigon Volley voitti Herralan Hukat. Pituutta nuorella Saigonin joukkueella ei ollut kovin paljoa mutta ponnistusvoimaa ja ketteryyttä sitäkin enemmän. Järjestys: 1. Saigon Volley 2. Herralan Hukat 2 3. LePaKe 4. E-koutsit 5. Wauhti Rules 6. Lepakot 7. Hanko Beach

Seuraava Viking Line Cupin tapahtuma Järvenpäässä on 19.3. jolloin Blues Volley järjestää miesten sarjan lopputurnauksen, johon pääsee sarjassa kahdeksan eniten Cup-pisteitä kerännyttä joukkuetta.

Viking Line Cup 2014 Järvenpää

Blues Volleyn järjestämässä Etelän Viking Line Cupin osaturnauksessa lauantaina 25.1 mitteli paremmuuttaan 30 joukkuetta, joissa pelasi 224 pelaajaa. Lukiolla pelasivat miesten kilpasarja sekä sekasarja. Liikuntahallilla pelasivat naisten kilpa- ja harrastesarjat.

Yhteyshenkilöiden toiveesta naissarjojen otteluohjelmia oli muutettu, ettei turnauspäivä venyisi kovin pitkäksi. Siksi naisten harrastesarja pelasi pelinsä ”putkessa” aamupäivällä ja naisten kilpasarjalaiset vastaavasti iltapäivällä. Pelit loppuivat aikataulun mukaisesti kun viimeiset pelaajat katosivat tammikuun pimenevään iltaan.

Turnauspalaute naisjoukkueilta oli hyvin positiivista, vaikka aina kaikissa turnauksissa tuleekin jotain pientä huomioitavaa tuleville turnausvuosille. Turnauspaikan lupsakkoina järjestäjinä toimi M3-sarjajoukkueen pelaajia Jannen johdolla. ”Turnauksesta jäi järjestäjille hyvä fiilis ja mukavia muistoja kiikkutuoliin”, kommentoi turnausjärjestelyissä avustanut naisten Viikkari joukkueen pelaaja Maarit.

Lukiolla mittelivät paremmuuttaan miesten kilpasarjan sekä sekasarjan joukkueet. Sekasarjan peleissä oli jälleen aistittavissa tasavertaista ja hikistä kuntoliikunnan iloa lentopallon parissa. Miesten sarjassa järjestäjille toi haasteita viime hetkien peruutukset, joka ratkaistiin turnausvastaava Reiman idealla kooten avoimelle paikalle järjestävän urheiluseuran pelaajista toinenkin joukkue. Tämäkin ratkaisu osoittautui haasteelliseksi, koska kesken turnauksen joutui iso osa Bluesin joukkueiden pelaajista lähtemään M50 SM-karsintaan, lisäksi muutamille VLC:a pelaavalle junnuvalmentajalle osui turnauspäivä maakunnissa. Joukkueiden suostumuksella otteluohjelman jatkopeleihin tehdyin järjestelyin saatiin kuitenkin kaikille joukkueille neljä peliä ja sijoitukset urheilullisesti ratkaistua. Miesten sarjassa Kouvolan Lentopallo -57 esitti vakuuttavia otteita jatkoturnauksiakin ajatellen.

Arvotuista palkinnoista useat osuivat sekasarjan joukkueille, mutta lopulta oletettavasti kaikki turnaukseen osallistuneet pelaajat saivat palkinnoksi mielihyvän liikunnallisesta päiväsuorituksestaan. Pelithän ovat tunnetusti aina tiukkoja tai vähintään jättävät paljon spekulaation varaa ennen seuraavaa turnausta…


Mikko