Julkaistu 14 Joulukuu 2022


Joona Väänänen

Syntymävuosi: 1999

Bluesvuodet: Pallokoulusta aina C-poikiin asti (4-vuotiaasta 15-vuotiaaksi)

Pelipaikka: Passari

Motto: "Tänään on maailman tärkein päivä"PELIHISTORIA

  • Blues Volley (Pallokoulu 2003 -> C-pojat)
  • Salpis ja Salon Viesti/Rikala Volley (B-pojat)
  • Keimolan Kaiku ja Salon Viesti/Rikala Volley (A-pojat)
  • Kuortaneen urheiluopisto 2-sarja (2015-2016)
  • Kuortaneen urheiluopisto 1-sarja (2016-2018)
  • Vantaa Ducks ja farmijoukkue Karhulan Veikot (2018-2020)
  • Vantaa Ducks (2020-> )

BLUES-MUISTOT

"C-poikien SM-finaalit Kuortaneen urheiluopistolla, jonne oli aina haaveillut pääsevänsä opiskelemaan ja kehittämään itseään lentopalloilijana. Meillä oli kasassa todella hyvä joukkue ja ensimmäistä kertaa meillä oli mahdollisuus voittaa suomenmestaruus. Kausi sujui todella hyvin ja hävisimme ennen finaaleja vain yhden pelin ja odotukset oli korkealla. Pelasimme vaihtelevasti turnauksessa ja ensimmäistä kertaa paineet tuntuivat ja näkyivät jokaisessa. Ennakkosuosikin paineet olivat isot ja pelaaminen erilaista kovan paineen alla. Hävisimme finaalissa 2-0 Niko Suihkosen (Oulun Kisko) joukkueelle. Jäimme hopealle. Tuska ja pettymys oli todella kova. Uskon tämän kokemuksen luoneen minusta paremman pelaajan ja opetti että ikinä ei voi olla liian hyvä tai valmis pelaaja.

Joukkuessa oli nykyisiäkin aktiivipelaajia Mestaruusliigasta kuten Joonas Jokela, Nuutti Niinivaara, Kalle Kattelus ja Ville Sihvonen.

Parhaita Blues-muistoja ehdottomasti on myös lukuisat Power Cupit, joissa pääsi nauttimaan pelaamisen ilosta sekä kavereitten kanssa hauskanpidosta."

MITÄ LENTIS ON ANTANUT MINULLE

Lentopallo on ollut minulle koko elämän ajan iso asia ja olen uhrannut siihen todella paljon aikaa. Sekuntiakaan en vaihtaisi pois. Lentopallo on antanut minulle todella isoja tunteita ja kokemuksia. Tämän kaltaisia tunteita ei voi saada muualta kuin urheilusta. Olen päässyt näkemään eri maiden kulttuureja ja oppinut toimimaan ihmisten kanssa todella hyvin. Johtajataidotkin ovat kehittyneet matkan varrella huomaamatta. Tottakai paljon kultaisia muistoja ja ystäviä. Toivotaan että paljon tätä on vielä edessä!

VINKIT

Välillä pitää kaatua jotta voi nousta korkeammalle. Häviöt ja pettymykset tuntuvat todella pahalta, mutta ne kuuluvat asiaan ja kasvattavat. Välillä pitää hävitä, jotta voi taas juhlistaa voittoa railakkaasti. Halutessasi saavuttaa unelmasi täytyy välillä poistua mukavuusalueelta ja tehdä kovaa töitä. Kärsivällinen työ palkitaan.

Uskaltakaa unelmoida suuresti, sillä ne voivat joskus toteutua!

- - - - - - - - -