Tuomaripalkkio

Tuomaripalkkiot virallisesti nimetyille, koulutetuille tuomareille ovat veronalaista palkkiota. Yli 20 euron palkkiosta on toimitettava verokortin mukainen ennakonpidätys maksuhetkellä. (Huom: mikäli tuomari ei toimita verokorttia seuralle, tulee palkkiosta pidättää 60 %!)

Palkkion lisäksi tuomareiden laskuilla voi olla verottomia km-korvauksia, päivärahoja tai ateriakorvauksia. Palkkioista on saatava asianmukainen lasku/kuitti, josta selviää palkkion suuruus, ennakonpidätyksen määrä ja maksettava nettosumma.

Maksettavat tuomaripalkkiot olisi parasta ohjata suoraan rahastonhoitajan (Hannele Tuominen, e-mail: blues.volley.tuominen[at]gmail.com) maksettavaksi seuran tilin kautta, jolloin vältytään käsin tehdyiltä ennakonpidätyksiltä. Usein käytettyjen tuomareiden verokortit ovat Hannelella arkistoituna, joten niitä ei tarvitse joka laskua varten erikseen toimittaa.

Palkkiolaskut toimitetaan heti pelin/turnauksen jälkeen Hannelelle, joka raportoi ja tilittää pidätetyn ennakonpidätyksen verohallinnolle kuukausittain.

Tarkempi ohjeistus tuomaripalkkioiden käsittelyyn löytyy alta.

Erotuomaripalkkiot_verotus_2018 (003).pptx